Een stilteplek in Bennebroek

Kunst helpt.
Kunst kan een sfeer scheppen, een gebaar tonen waardoor je wat dichter bij jezelf komt of waardoor je rust of stilte kunt ervaren.
Vanuit die visie op kunst ben ik door het team Geestelijke Verzorging van een GGZ-instelling gevraagd om op hun terrein een stilteplek in te richten.

Het gaat over locatie Westerpoort van GGZ inGeest in Bennebroek. Daar aan de Rijksstraatweg is al heel lang een instelling voor Geestelijke Gezondheidszorg gevestigd. Het is een mooi terrein vlak achter de duinen met mooie vooroorlogse architectuur en veel natuur.

Ik denk dat iedereen die bij geestelijke gezondheidszorg betrokken is, hetzij als cliënt, hetzij als werker, wel wat extra kracht ka n gebruiken. Een bijzondere opdracht dus. Het was werkelijke een plezier om samen te werken met Maarten Roggeveen en zijn enthousiaste collega’s. Hun keuze viel op een bestaand beeld, één van mijn lievelingsengelen. Samen met de tuinploeg, de andere collega’s en Dries Olthof hebben we flink doorgepakt en binnen een dag stond het beeld en was de plek prachtig. Heel fijn dat ook de cliënten enthousiast zijn. Bedankt voor deze opdracht.