2015 Opdam barst los

• Catherinakerk Doetinchem

Ik doe mee aan een bijzondere expositie in de Catherinakerk in Doetinchem. Het thema wordt gevormd door de “Zeven Kruiswoorden”. Dat zijn de laatste woorden die Jezus Christus aan het kruis sprak. Deze mystieke woorden zijn een klassiek thema in de westerse kunst. De zeven uitgenodigde kunstenaars kregen ieder zo’n “woord” om mee aan de slag te gaan. Boeiende expositie in een mooie kerk.
Elke middag (behalve zondag en maandag) tussen 13.00 u. en 16.00 u. tot en met 5 april.

• Kunstwandelroute Hummelo

En dan het buitengebeuren. Al een aantal jaren ben ik betrokken bij de kunstroute op het landgoed Enghuizen in Hummelo. De route ontwikkelt zich prima. Steeds meer interessante projecten, steeds meer bezoekers (vorig jaar 11.000), steeds meer kwaliteit. Ik ben er elk jaar knap druk mee: met mijn eigen werk, met het dichtersproject en met de organisatie van het geheel.

Kijk voor meer informatie op KwrE-Flyer 2015

• Mijn eigen beeld is dit jaar ontzettend groot en zwaar. Het materiaalgebruik is ongewoon voor een Opdam: hout en vilt. Het is een architectonisch bosbeeld waar je ook in kan.
Een hut voor een boom. Dank aan Emilie en Marie-Anne voor het vilten en aan Wicher en Jonathan voor het opbouwen.
Een wonderlijk beeld, ga vooral kijken

• Sirenengangsirenenzang

En dan het poëzieproject samen met Hans Mellendijk van het dichtgenootschap “De Omsmeders”. Als de ideeën van Hans en mij samenkomen wordt het altijd groot en bewerkelijk, maar ook goed! Inhoudelijk gaan we terug tot de bron van de westerse literatuur: Homerus. We sluiten aan bij de beproevingen van Odysseus te weten bij zijn avonturen met de Sirenen. Ik verzorg de hardware van het project en Hans de software. Bij elke Sirene is een uniek object, dat bestaat uit een bankschroef waarin een gedicht gevangen zit. Het gedicht spiegelt de lezer/kijker tegemoet. Hans heeft bij elk gedicht een clip gemaakt.
Mooie beelden en prachtige zang en muziek door niemand minder dan Lucy Legeland.

www.sirenengangsirenenzang.nl

http://enghuizerdialogen.blogspot.nl

http://sirenenlaan.blogspot.nl