15 x Hummelo

Voor de vijftiende keer wordt hij dit jaar gehouden: De Kunstwandelroute Hummelo
op het landgoed Enghuizen. Ik ben al een aantal jaren medeorganisator en deelnemend kunstenaar. Ooit is de route begonnen als een klein plaatselijk initiatief, inmiddels doen er 40 kunstenaars uit het hele land en Duitsland mee. Ook doet er een middelbare school en een kunstopleiding aan mee. De drijfveer achter de route zijn de kunstenaars zelf. Sommigen vinden het leuk om één keer per jaar een ruimtelijk buitenwerk te maken anderen zijn professioneel monumentaal kunstenaars. Uitgangspunt is: je maakt een werk voor een plek die jezelf uitkiest op een mooi landgoed. Dat leidt tot een enorme variëteit in opvatting, stijl, materiaal en kwaliteit. Het is een route zonder dogma’s, waar veel kan + mag. Vanuit de organisatie houden we de constructieve en kunstzinnige kwaliteit in de gaten en geven gevraagd en ongevraagd advies en ondersteuning.

Op de route bestaat een unieke samenwerking tussen dichters en beeldende kunstenaars. De dichters van het dichtgenootschap “De Omsmeders” hebben er een eigen poëzietheatertje waar tussen Pasen en Pinksteren elke zondagmiddag wordt opgetreden.
Het theater is een prachtig object dat gebouwd is door Rolf Wolters. Verder hebben dichters en beeldend kunstenaars elkaar op allerlei manieren geïnspireerd. Zie route en catalogus.
Een prachtige catalogus overigens gemaakt door Bert Scheuter en Hans Mellendijk.
Prijs 4 euro.

Mijn eigen bijdrage bestaat uit negen poëziewijzers die samen het
“Monument voor moderne poëzie” vormen.

Verder maakte ik een landschapssieraad dat boven een beek is opgehangen. Twee beelden voor de prijs van één dus.

Info: enghuizerdialogen.blogspot.nl en webartsight.nl
Dit is de website van de organiserende kunststichting Het Web te Doetinchem

Alles over de kunstwandelroute: Kunstwandelroute 2014